Recept van de maand: tapas!

Omdat we nog lang niet uitgezomerd zijn, leek het ons een heerlijk idee om qua recept nog even de Zuid-Europese kant op te gaan. Daarom hebben we voor het recept van de maand augustus drie lekkere tapasrecepten voor je opgesomd. Makkelijk te bereiden en heerlijk om van te genieten met een grote groep vrienden. Jam!

Komkommerrolletjes met zalm (10 stuks)

Ingrediënten

  • 200 gr hüttenkäse
  • 1 komkommer
  • snuf dille
  • peper en zout
  • 100 gr gerookte zalm
  • handje amandelen

Benodigdheden

  • cocktailprikkertjes

Bereiding
Snijd de gerookte zalm zo klein mogelijk en hak de amandelen. Roer samen met de Hüttenkäse, dille en een snuf peper en zout in een kom door elkaar. Was de komkommer, snijd de uiteindes eraf en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in verticale plakken. Smeer een laagje van het zalmmengsel over iedere plak komkommer en rol ze op. Zet vast met een prikkertje.

Knoflookgarnalen met krokantje (20 stuks)

Ingrediënten

  • 20 garnalen (met staart)
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 teen knoflook
  • takje verse peterselie
  • sesamzaadjes (wit en/of zwart)
  • scheutje olie
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Doe de garnalen in een kom met een scheutje olie en pers de teen knoflook. Hak de peterselie fijn en meng ook door de garnalen. Snijd de velletjes bladerdeeg in 5 repen en halveer deze vervolgens zodat je 10 strookjes krijgt.

Wikkel om elke knoflookgarnaal een strookje en druk deze goed vast. Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met wat sesam en bak ze in 20 à 25 minuten krokant in de oven. Serveer direct of bewaar ze in een goed afgesloten bak (max 12 uur). Lekker met een pittig dipsausje.

Krokante kipstripes met sesam (6 stuks)

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 bordje bloem
  • 100 gr. sesamzaadjes
  • 6 kiphaasjes
  • zoete chilisaus

Materialen

  • Bakplaat met bakpapie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een bordje het ei los met de sojasaus. Doe op een tweede bord de bloem en een derde bord het sesamzaad. Haal de kiphaasjes eerst door de bloem, dan het ei en druk ze vervolgens in de sesam tot ze helemaal bedekt zijn.

Leg de sesamkip op een bakplaat met bakpapier en bak ze ca. 25 min in de oven. Draai ze halverwege een keer om. Zet eventueel een paar min. de grill aan voor een extra krokant en bruin korstje. Serveer de sesam kip stripes met de sweet chilisaus.

Combineer bovenstaande recepten met een lekker volle plank met Spaanse worstjes en hammetjes voor het ultieme tapasgevoel. Schenk bovendien de door Una Más speciaal geselecteerde Spaanse Valdelagunde Cuveé Especial Verdejo en je avond is compleet.