Op je opzoek naar een heerlijk gerecht wat ook nog eens makkelijk te berieden is? Dan is dit wat voor jou! Het gerecht past perfect bij een glas van de Endrizzi Müller Thurgau.
Benodigdheden voor 4 personen:
4 kabeljauwfilets
300 gram panko
300 gram cherrytomaatjes
300 gram meergranenrijst
3 teentjes knoflook geperst
2 sjalotjes gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 citroen
bosje platte peterselie
Voordat je gaat beginnen, ga je de oven alvast opwarmen op 200 graden. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hier in de sjalotten en knoflook circa 2 minuten. Schep het in een kom en roer de panko en peterselie erdoor. Rasp vervolgens de citroen 1/2 erboven en breng op smaak met zout en peper.
Pak de kabeljauwfilets erbij en dep ze droog. Leg ze vervolgens in een overschaal. Verdeel het bruidkruimmengsel over de vis en druk stevig aan. Verdeel de cherrytomaatjes eromheen en besprenkel met de overige olijfolie en een snuf zout. Pak de ovenschaal en plaats het in de oven. Bak de vis voor circa 12 minuten gaar en goudbruin.
Kook intussen de rijst. Snijd de rest van de citroen in partjes. Serveer de rijst met de vis, gegrilde tomaatjes en de partjes citroen. Eetsmakelijk!
Recept en foto van Boodschappen.nl.