De lente is begonnen en daar hoort een heerlijk fris lentegerecht bij. Het zuur van de limoen met het romige van de avocado en het tropische van de mango gaan goed samen met een glas Delheim Chenin Blanc.
Benodigdheden voor 4 personen:
800 gram kabeljauw
40 gram koriander
4 eetlepels olijfolie
1 rode peper fijngesneden
Sap van 1 limoen
1 limoen in parten
16 kleine maistortilla’s
Cayennepeper
Optioneel: Tabasco
Voor de Salsa:
1 mango in blokjes
2 avocado’s in blokjes
1 kleine rode ui fijngehakt
rasp en sap van 1 limoen
Verwarm je oven voor op 150 graden. Snijd de kabeljauw in stukken van 3 centimeter. Doe ze in een kom met het limoensap, de rode peper, cayennepeper en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 15 minuten marineren.
Verwarm de tortilla’s in een droge, hete koekenpan. Verpak ze in aluminiumfolie en houd ze warm in de oven. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de salsa in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak de kabeljauw een paar minuten per kant tot deze goudbruin is.
Nu is het tijd om de taco’s in elkaar te zetten. Zet alle ingrediënten op tafel om iedereen zijn eigen tace te laten maken of vul zelf de warme taco’s met kabeljauw, salsa, koriander, een druppeltje tabasco en wat vers limoensap.
Recept en foto van Miljuschka.