Verwen jezelf met een heerlijk stuk smeltend zachte sukade met daarbij nog een heerlijk glas van de wijn van de maand: Domaine Vincent Wengier Pinot Noir! Een prachtige combinatie dat je niet wilt missen. 

Benodigdheden voor 4 personen:

1 ui
2 teentjes knoflook
1 knolselderij
1 wortel
3 takjes tijm
2 laurier blaadjes
4 rundersukadelapjes à 150 gram

500 ml Madeira
250 ml rode wijn
250 ml krachtige kalfsfond
50 gram bloem
75 gram roomboter
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Dijon mosterd

 

De rundersukade maak je het best een dag van tevoren. Om te beginnen pel en snipper je de ui. Snijd de knoflook grof. De knolselderij schil en snijd je in blokjes. Dit geldt ook voor de wortel. Verhit de olijfolie in een brede stoofpan en bak hier in de ui, wortel, knolselderij en wortel lichtbruin. Blus vervolgens de groente af met madeira en rode wijn, breng het aan de kook en laat het 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes inkoken. Voeg na 10 minuten de kalfsfond, tijm, knoflook en laurier toe en breng aan de kook.

Verwarm je oven voor op 125°C. Bestrijk de sukade aan beide kanten met mosterd. Bestrooi de sukade met zout en versgemalen peper. Druk het vlees aan beide kanten licht in de bloem. Verhit de roomboter in een bakpan en bak de sukade op middelhoog vuur binnen enkele minuten goudbruin. Leg vervolgens het vlees in de fond, het moet minstens 1 centimeter onder staan. Breng langzaam tegen de kook aan en gaar de sukade 2,5 uur in de oven tot het gaar is. Leg de sukade op een bord en zeef de jus door een bolzeef in een schone pan. Damp de jus op middelhoog vuur in tot het licht stroperig is.

Je kan bij de zachte sukade een lekkere salade serveren.

Recept en foto van 24 Kitchen.