Breng een stukje Italië naar je bord met een smakelijke gevulde pasta met champignons! Combineer het gerecht met een prachtige Italiaanse wijn (van de maand) en geniet volop!
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram kastanje champignons
- 250 ml kookroom
- 250 gram verse gevulde pasta (ravioli ai funghi)
- 20 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 theelepel gedroogd tijm
- 1 blokje paddenstoelen bouillon
- verse basilicum
- Peper en zout
Bereiding
Snijd alvast de ui en knoflook fijn. De kastanje champignons snijd je in plakjes. Pak een hapjespan en verwarm daar de olijfolie in. Bak vervolgens de ui en knoflook samen in de pan en voeg de kastanje champignons er ook bij. Bak voor 5 minuten. Voeg na de 5 minuten de kookroom en het bouillonblokje toe. Breng het op smaak met tijm, zout en peper. Voeg ook de verse pasta toe. Dit laat je 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de pasta gaar is. Verwarm ondertussen de pijnboompitten in een aparte pan tot ze mooi goudbruin zijn.
Recept en foto van foxilicious