We starten de maand al goed met prachtige zonnestralen. Voor de maand mei hebben wij ook weer een heerlijk recept. Risotto valt tenslotte altijd goed in de smaak! Dit gerecht gaat fantastisch samen met de wijn van de maand: de Chablis van het wijnhuis Domaine Vincent Wengier.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 liter kokend water
1 blokje kippenbouillon
2 sjalotten
50 gram ongezouten roomboter
300 gram risottorijst
125 ml droge witte wijn (Chablis)
2 tenen knoflook
225 gram rauwe en gepelde garnalen
100 gram zeekraal

1 citroen
50 gram Parmigiano Reggiano

 

Laten we van start gaan!

Zet het water aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon aan toe. Meng het goed en zet het apart. Vervolgens snipper je de sjalotten en fruit deze in de helft van de boter aan op laag vuur. Kies een pan met een dikke bodem, waar straks ook de risotto bij kan. Na 5 minuten voeg je de risottorijst toe en fruit je dit nog 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de 125 ml droge witte wijn aan toe en roer door. Als de wijn goed is opgenomen voeg je een soeplepel of een flinke scheut van de kippenbouillon toe aan de rijst. Roer weer goed door tot het is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en dep de garnalen droog met een stuk keukenpapier. Wanneer de risotto bijna klaar is, verhit je de olie in een koekenpan. Voeg de gesneden knoflook toe en verhit 1 minuut op middelhoog vuur. Voef de garnalen en de zeekraal toe en bak dit gedurende 2/3 minuten mee. Breng het op smaak met peper en zout.

 

Als de risotto klaar is zet je het vuur uit en voeg je de rasp en sap van de halve citroen toe. Snijd de andere helft van de citroen in vier partjes. Rasp als laatst de Parmigiano Reggiano en roer dit samen met de rest van de boter door de risotto. Ook hier breng je het weer op smaak met peper en zout.

Proost samen met een heerlijk glas van de Chablis van Vincent Wengier!

Recept en foto van Allerhande