Bij dit zomerse weer is deze Niçoise de perfecte maaltijd! Heerlijk te combineren met onze wijn van deze maand, lees snel verder!

Ingrediënten voor vier personen:
Zout
500 gram Vastkokende aardappels
300 gram sperziebonen
4 eieren
1 rode ui
300 gram kerstomaatjes
2 blikjes tonijn in olie (uitgelekt)
100 ml French dressing (bereiding staat hieronder)
150 gram zwarte olijven (zonder pit)
150 gram gemengde slazout en peper

Ingrediënten voor French Dressing:
2 kleine el grove mosterd
Wittewijn- en natuurazijn
2 el citroensap
400 ml zonnebloemolie
2 el fijngehakte krulpeterselie
zeezout en gemalen witte peper

Benodigdheden:
Garde of blender

De salade
Schil de aardappels, natuurlijk kun je deze ook met schil eten, was de aardappels dan goed. Kook ze in ruim water met een beetje zout in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen, snijd ze daarna in dunne plakjes.

Snijd de uiteinden van de sperziebonen af en halveer deze. Kook ze daarna ook in ruim water met een beetje zout, dit in ongeveer 10 minuten. Giet ze af en spoel ze na onder de koude kraan, daarna kunnen ze verder afkoelen.

Kook de eieren ondertussen in zo’n 8 a 9 minuten hard. Giet ze af en houd ze onder koud stromend water. Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd ze doormidden.

Snijd de ui in dunne plakjes en halveer deze, snijd de tomaatjes doormidden en voeg dit in een grote schaal bij de aardappels en sperziebonen. Verbrokel hierboven de tonijn en schenk de tweederde van de dressing erbij (het recept vind je hieronder). Schep het geheel om en voeg naar smaak peper en zout toe.

Verdeel de slablaadjes over de borden en druppel wat van de dressing hierover. Schep op elk een kwart van de tonijnsalade en garneer met de partjes ei en olijven. Voeg naar smaak nog wat peper toe.

De dressing
Meng de mosters, de azijn en het citroensap in een grote kom. Voeg daarna de zonnebloemolie toe en klop dit geheel goed door met een garde, net zolang tot een lobbige dressing ontstaat.

Breng de dressing op smaak met wat peterselie, zeezout en witte peper.

Dit recept gaat perfect samen met de wijn van de maand juli: de Fernand Engel Crémant d’Alsace

Recept en foto van FlavorFav/La Place, Huisgemaakt