Voor de maand augustus hebben wij een prachtig recept met Zalm van de BBQ gekozen, dit gerecht combineren we met een mooie frisse witte wijn uit Noord-Spanje, namelijk: Pazo de San Mauro Albariño.

Ingrediënten

4  zalmfilets (á 150 gram)
2 teentjes knoflook 
½ citroen 
1 bosje verse dille
25 ml honing
25 ml olijfolie

Bereiding

Verwarm de barbecue voor op middelhoog tot hoog vuur.

Meng in een kom de fijngehakte knoflook, citroensap en rasp, fijngehakte dille, honing, olijfolie en peper en zout naar smaak tot een marinade. Voeg de zalmfilets toe en meng goed totdat alle zalm goed bedekt is.

Leg iedere zalmfilet op een flink stuk aluminiumfolie of speciaal barbecue bakpapier en vouw ze daarna goed dicht. Plaats de pakketjes vervolgens op de barbecue en bak ze 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets en de gewenste gaarheid.

Haal de pakketjes van de barbecue en serveer de zalm direct. Garneer eventueel met wat citroen en verse dille.

Recept en foto van Zalm van de BBQ | Eef Kookt Zo