Een gerecht voor speciale momenten, zoals kerst of een andere gelegenheid waarbij je mensen uitnodigt om te eten. Ook lekker met risotto. Een echte aanrader!

(voor 2 persoenen)

WIJN TIP: Barollo

Ingrediënten
700 g wildzwijnbout met bot
1 el boter
2 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
stuk gember van 1 cm
1 laurierblad
2 jeneverbessen
5 pimentkorrels
1 tl zwarte peperkorrels
zout
½ l kipbouillon
3 takjes tijm
150 g cranberries (vers of diepvries)
honing
1 el boter

Bereiding
Hak de ui grof, snijd het stukje gember en de knoflook doormidden. Verhit de olie en de boter in een grote braadpan op halfhoog vuur. Braad het vlees rondom aan, haal uit de pan. Fruit de ui, knoflook, gember en de specerijen 2 minuten, doe dan het vlees terug in de pan en voeg de bouillon,tijm en het laurierblad  en zout naar smaak toe. Breng aan de kook, laat afgedekt op laag vuur 1½ uur stoven, keer het vlees elke 30 minuten om. Voeg de cranberries toe en stoof nog eens 30 minuten.

Haal het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie. Haal de gember, knoflook en tijm uit de pan, pureer de saus in de blender of met een staafmixer. Doe de saus terug in de pan, breng op smaak met zout, peper en honing. Snijd het vlees van het bot en snijd het in plakken, serveer met de saus.