Ingrediënten
- 1 varkenshaas van ca. 300 gram
- 150 gr ontbijtspek
- versgemalen peper
- 1 tak rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 2 rode uien
- 400 gram (kastanje) champignons,
- olijfolie of boter, om in te bakken.
Extra:
- koeken- of hapjespan
- kleine rechthoekige ovenschaal
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Vet de ovenschaal in.
- Verhit ondertussen de koeken- of hapjes pan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas rondom aan, zodat het een mooie bruine kleur krijgt. Doe dit heel kort, de varkenshaas zal verder in de oven nagaren. Zet daarna het vuur uit en laat iets afkoelen.
- Leg de plakken spek uit je snijplank en zorg ervoor dat de uiteindes een beetje overlappen. Bestrooi dit met versgemalen peper.
- Haal de blaadjes van de tijm en rozemarijn takjes en hak deze grof. Verdeel dit ook over de spek.
- Leg nu de gebakken varkenshaas in het midden van de spek en pak hiermee de varkenshaas in. Plaats hierna in de ovenschaal.
- Pel de ui en snijd in parten. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Hussel deze om met een scheutje olijolie, peper en (beetje) zout. Voeg het mengsel van champignons en uit toe aan de ovenschaal met de varkenshaas.
- Bak de varkenshaas in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Snijd de varkenshaas uit de oven daarna in plakken en serveer direct.
Bon appétit!