We starten de maand oktober met een heerlijk gerecht: varkenshaasjes met cranberry’s! 

Ingrediënten voor 6 personen:
450 gram verse cranberry’s
100 gram suiker
Scheutje Port
1 kilogram varkenshaas
200 gram kruidenroomkaas
12 plakken parmaham
100 gram boter
Snufje peper
Snufje zout

Kook de cranberry’s met de suiker en een scheutje port voor ongeveer 5 minuten en laat het daarna een beetje afkoelen. Verwarm de over alvast voor op 200 graden Celsius. Snijd vervolgens de varkenshaasjes in de lengte open, maar pas op dat je deze niet helemaal doorsnijdt. Bestrooi dan de snijkanten met wat zout en peper en strijk vervolgens de roomkaas erover. Verdeel daar wat cranberry’s over. Vouw de varkenshaasjes dicht en wikkel ze in met parmaham. Bind het geheel vervolgens vast met wat keukengaren, met ongeveer 3 cm afstand ertussen.

Bak de varkenshaasjes rondom 3 minuten in boter en zet de pan (of ovenschaal) voor zo’n 20 minuten in de oven. Laat de varkenshaasjes daarna in aluminiumfolie rusten en serveer ze in dikke plakken.

Dit recept gaat perfect samen met de wijn van de maand september: 1954 Paradiso Primitivo 

Recept en foto van boodschappen.nl