Deze maand kiezen wij voor een mooie truffelrisotto met paddenstoelen. Dit recept is makkelijk zelf te maken en een echte aanrader bij de Corte Figaretto Bacca Nera, dé wijn van deze maand! Voor wie maak jij dit heerlijke gerecht?

Benodigdheden voor 3 personen:
2 teentjes fijngehakte knoflook
1 gesnipperde ui
200 gram risotto rijdt
50 ml witte wijn naar keuze
1 liter paddenstoelen bouillon
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
75 gram truffeltapenade
300 gram gemengde paddenstoelen
2 klontjes boter
peper en zout

We beginnen met het verhitten van een beetje olie en een klontje boter in een diepe pan, fruit hierin de knoflook en uit totdat hier een heerlijke geur vanaf komt. Voeg daarna de risotto rijst toe en bak deze mee totdat de rijst glazig ziet. Blus de risotto rijst daarna af met de witte wijn naar keuze. Dit kan wijn zijn die al een paar dagen open staat of gewoon jouw favoriete wijn. Laat de rijst de wijn helemaal opnemen. Verwarm ondertussen de paddenstoelenbouillon en houd deze tegen de kook aan, zo blijft deze op de juiste temperatuur. Voeg steeds een grote (soep)lepel met bouillon toe, roer dit goed door en laat de rijst de bouillon goed opnemen. Daarna kun je de volgende lepel toevoegen, deze stap kun je herhalen totdat de rijst gaar is en nog een kleine bite heeft.

Bak ondertussen de paddenstoelen in een beetje boter totdat deze goudbruin en zacht zijn. Roer zodra de rijst gaar is de truffeltapenade, Parmezaanse kaas, verse peterselie en een klontje boter door de rijst. Verwarm dit nog even zodat de kaas en boter goed smelten. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe en tot slot de paddenstoelen. Na het opscheppen kun je eventueel nog een klein beetje Parmezaanse kaas over de risotto strooien.

De wijn van deze maand maakt dit gerecht helemaal compleet. De Corte Figaretto Bacca Nera wordt van maar liefst 11 verschillende druifjes gemaakt! Deze rode Italiaan heeft ook nog 12 maanden houtrijping achter de rug, dit samen zorgt voor een heerlijke rode wijn met tonen van rood fruit, bosbes, kers en een tikje peper.

Recept van Oh My Foodness