Start de maand met een heerlijke pasta met zeevruchten. Perfect te combineren bij onze wijn van de maand: Zín Fiano. Met deze wijn wordt dit gerecht echt een feestje! 

Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram tagliatelle
400 gram zeevruchten
2 ui
2 teentjes knoflook
2 rode paprika
2 courgette
2 theelepels Italiaanse kruiden

200 ml kookroom
2 citroen
munt

 

Zorg er als eerst voor dat de zeevruchten goed ontdooid zijn. In de tussentijd zorg je er ook voor dat de tagliatelle kookt volgens de aanwijzingen van de verpakking.

We maken een start met alles fijn snijden; snipper de ui, hak de knoflook fijn en ook snijd je de paprika en de courgette in kleine stukjes. Pak een wokpan erbij en verhit daar in de olie. Fruit de ui en Italiaanse kruiden voor 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika en de courgette toe. Wok het geheel op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten. Zorg ervoor dat je alles goed omschept. Voeg na de 3 minuten de zeevruchten aan toe en laat het voor 3 minuten mee warmen.

Wanneer de 3 minuten om zijn, zet je het vuur uit en voeg je de knoflook en tagliatelle toe. Maak een mengsel met de kookroom en het sap en wat rasp van de citroen. Is de mengsel klaar? Dan giet je dit bij de pasta en warm je alles nog even goed op!

Maak het af door het goed op smaak te brengen met peper en zout. Garneer met wat fijngehakte munt. Schenk een goed glas van de Zín Fiano in en dan is het proosten!

Recept en foto van ProjectGezond.nl