Het barbecue seizoen is officieel van start gegaan! Om het goed te beginnen, is een heerlijk stuk T-bone steak op de barbecue met salade caprese, met daarbij  gepofte zoete aardappel, helemaal compleet! Zorg voor een gezellige en heerlijke avond met dit recept waar je van zult genieten.

Benodigdheden voor 4 personen:

800 gram T-bone steak (200 gram per persoon)
600 gram pomodori tomaten in plakken
180 gram gehalveerde honingtomaten
20 gram basilicum
125 gram per 2 bollen mozzarella in plakken
8 eetlepels extra vergine olijfolie
4 zoete aardappelen

120 gram kruidenboter
Peper en zout
Aluminiumfolie

 

De eerste stap is om de oven te verwarmen op 180 graden. Pak de zoete aardappel goed in met aluminiumfolie. Als de oven is voor verwarmd, dan zet je de timer op 40 minuten, en pof je de zoete aardappel gaar. Kijk na 30 minuten even in de oven met hoe ver ze gaar zijn geworden.

Tijd om de barbecue op een temperatuur te brengen van 120 graden voor een indirecte garing. Als het de temperatuur heeft bereikt, leg je de T-bone steak op de barbecue. De kerntemperatuur gaar je naar 47 graden. Als de T-bone gaar is geworden, geef je het de tijd om in aluminiumfolie te laten rusten. Zorg ervoor dat het vlees niet helemaal dichtgeplakt is, zo kan de warmte iets weg.  Zet de barbecue in de stand voor directe garing.

De laatste paar stappen voor een geslaagde barbecue is om de gehalveerde honingtomaten, de in plakken gesneden pomodori tomaten en de plakken mozzarella om en om in een schaal te leggen. Strooi de basilicumblaadjes vervolgens eroverheen en breng het op smaak met peper en zout en de 8 eetlepels extra vergine olijfolie.

Haal  de T-bone steak uit de folie en gril aan beide kanten hard aan tot je de grillstrepen ziet en draai het vlees een kwartslag. Zo ontstaat er een mooie gegrilde ruit.

Snijd de T-bone in mooie plakjes en leg er plakjes gesneden kruidenboter op. Snijd de gepofte zoete aardappel open en leg hier ook een plakje kruidenboter in. Serveer bij het gerecht een lekkere salade caprese bij!

Recept en foto van Keurslager.nl