Ben je voor deze maand op zoek naar een makkelijk en heerlijk gerecht? Ga dan eens voor een mooie sliptong in plaats van een stuk vlees. Deze sliptong serveren we met fris citroensap en kappertjes. Ook past dit gerecht perfect bij de wijn van de maand: de Régis Jouan Pouilly-Fumé!

Benodigdheden voor 2 personen:
4 sliptongen
Bakje patentbloem
50 gram roomboter
1 citroen
1 eetlepel kappertjes
peper en zout naar smaak

We beginnen met het verhitten van 25 gram roomboter. Dep ondertussen de sliptongen af met een keukenpapiertje en kruid deze naar smaak met wat peper en zout. Haal de sliptongen één voor één door de bloem. Zodra de boter gesmolten is, let op dit kan op middelhoog vuur, bak de sliptongen dan aan allebei de kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Door het laagje van de bloem krijgt de sliptong een mooi korstje.

Zodra de sliptongen klaar zijn, kun je deze uit de pan halen. Voeg dan de overige 25 gram roomboter, het citroensap en de kappertjes toe aan de just van de sliptongen. Voeg hier naar smaak nog een beetje peper en zout aan toe.

Serveer de sliptongen dan met wat jus en kappertjes, voeg hier eventueel wat tomaatjes aan toe.

 

Recept van De Kokende Zussen