Een ontzettend lekker gerecht dat binnen enkele stappen gemaakt is; een frisse salade met geitenkaas. Heerlijk om met de Regis Jouan Menetou Salon te proosten!

Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram gemengde sla
50 gram pijnboompitten
250 gram cherrytomaten
250 gram spekjes
100 gram peen julienne
100 gram 4 plakken geitenkaas
1 appel

Voor de dressing:

1 eetlepel honing
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
peper en zout

Verwarm de oven op 200 graden. Bak alle spekjes krokant in een koekenpan en laat het uitlekken op keukenpapier. Vervolgens voor de dressing voeg je alle ingrediënten bij elkaar toe en meng je het goed bij elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Leg de plakken geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en doe ze voor 5 minuten in de oven zodat de 4 plakken warm worden.

Doe de sla in een kom en meng je gemaakte dressing er door. Voeg de peen julienne en appel in dunne plakjes aan toe met de gehalveerde tomaatjes. Meng alles voorzichtig door elkaar. Verdeel alles over vier kommetjes. Tijd om de plakjes geitenkaas aan de salade toe te voegen! Let wel op; de geitenkaas kan warm zijn. Knip het bakpapier met de 4 stukjes geitenkaas uit en laat ze van het bakpapier afglijden.

Garneer de heerlijke salade met de spekjes en de pijnboompitten. Niet vergeten om te proosten met een glas van de Regis Jouan Menetou Salon. Proost!

Recept en foto van Leuke Recepten