Er gaat niets boven een heerlijk gerecht die je samen hebt bereid. Maak de ervaring compleet met een goed glas wijn van Delaforce Touriga Nacional!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo riblappen in stukken
  • 200 gram champignons
  • 3 winterwortels
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 3 teentjes knoflook 
  • 2 uien
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel worchestershire saus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 plakjes ontbijtkoek in stukjes of maïzena om te binden
  • Kies uit brood, rijst of aardappel voor erbij
  • Peper en zout

Bereiding

Breng het vlees op smaak met zout en peper. Verhit olie of boter in een stoofpan en bak het vlees rondom aan. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en bak dit kort mee. Doe vervolgens de ui en winterwortel erbij, samen met de bouillonblokjes, rode wijn, 100 ml water, laurierblad, worcestershiresaus, balsamicoazijn en tijm. Laat het geheel drie uur sudderen op het fornuis.

Voeg daarna de champignons toe en verwarm dit nog 20 minuten mee. Bind de saus door tegelijkertijd met de champignons twee plakjes ontbijtkoek toe te voegen. Als de saus nog te dun is, kan een papje van koud water en maïzena (of bloem) worden toegevoegd en kort mee verwarmd.

Verwijder het laurierblad en serveer het gerecht met brood, rijst of aardappelpuree én natuurlijk de wijn van de maand!

 

Recept en foto van Brendakookt.nl