Er gaat niets boven een heerlijk gerecht die je samen hebt bereid. Maak de ervaring compleet met een goed glas wijn van Delaforce Touriga Nacional!
Ingrediënten voor 6 personen
- 600 gram Rosbief
- 100 gram katenspek
- 8 bospeentjes
- 1 prei
- 1 venkelknol
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes verse tijm
- 3 takjes rozemarijn
Benodigheden
- Vleesthermometer
- bakplaat
- bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak de rozemarijnnaaldjes, tijmblaadjes en knoflook fijn. Meng deze met mosterd, olie, honing en lemon pepper tot een marinade. Wrijf de rosbief in met een deel van de marinade en wikkel deze in overlappende plakjes spek.
Was de prei en snijd in stukken, verdeel de venkel in parten en schrap de bospeentjes. Kook de groenten drie minuten, spoel af met koud water en laat uitlekken. Meng ze vervolgens met de resterende marinade.
Steek een kernthermometer in het dikste deel van de rosbief en bak ongeveer 50 minuten, tot een kerntemperatuur van 60 °C is bereikt. Voeg de laatste 20 minuten de groenten toe. Serveer de rosbief met de geroosterde groenten op een mooie schaal.
Tip: Schenk de Tempore Generacion ’73 bij het gerecht!
Recept en foto van Allerhande