Er gaat niets boven een heerlijk gerecht die je samen hebt bereid. Maak de ervaring compleet met een goed glas wijn van Zìn Fiano!
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 g ongepelde gekookte roze garnalen of Noord-Atlantische garnalen
- 100 g zeekraal
- 75 g boter
- 1/2 ui
- 1 1/4 l visbouillon
- Een stukje foelie
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 350 g risottorijst
- 125 ml droge witte wijn
- 25 g Parmezaanse kaas
Bereiding
Pel de garnalen en zet ze opzij. Bewaar de schalen voor de bouillon. Verwijder de stugge steeltjes van de zeekraal en breek de rest in stukjes van ongeveer 2,5 cm.
Smelt 25 g boter in een grote pan en fruit de ui hierin 5 min. tot deze zacht en lichtbruin is. Voeg de garnalenschalen toe en bak deze 3-4 min. mee. Voeg daarna de visbouillon en het stukje foelie toe. Breng geheel aan de kook. Zet de deksel op de pan en laat de bouillon 20 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon in een schone pan, druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de schalen. Houd de bouillon op laag vuur.
Smelt de rest van de boter in een andere pan. Voeg de sjalotten en knoflook toe en smoor deze een paar minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en roer totdat alle korrels met boter bedekt zijn. Voeg de witte wijn erbij en laat het geheel onder constant roeren koken tot de wijn is opgenomen.
Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht volledig is opgenomen. Voeg daarna opnieuw een schep bouillon toe en herhaal dit proces totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is, maar nog niet iets al dente is. Dit duurt ongeveer 20 min.
Kook de zeekraal in een pan met kokend water gedurende 1 min., giet het daarna af. Meng de garnalen, Parmezaanse kaas, en zout en peper naar smaak door de risotto. Zet de pan nog 1 min. op het vuur om alles goed door te warmen. Roer op een handje na de zeekraal door de risotto.
Verdeel de risotto over vier warme kommen en garneer met de rest van de zeekraal.
Eetsmakelijk!
Tip: Schenk de Zìn Fiano bij het gerecht!
Recept en foto van Okoko Recepten