In mei steken wij de BBQ aan!
Perfect voor een gezellige avond zijn de Siciliaanse knoflookgarnalen, simpel te maken en super om te delen.
Ingrediënten:
- 500 g diepvries reuzengarnalen (ontdooid)
- 1 perssinaasappel
- 15 g verse tijm
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie extra vierge
- 280 g trostomaten
- 2 rode uien
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, laat het staartje zitten. Rasp de sinaasappelschil en pers de vrucht uit.
Doe de garnalen in een kom met de rasp en 2 el sap. Pers de knoflook boven de kom. Voeg de helft van de tijmblaadjes en de helft van de olie toe. Schep om en laat 10 min. marineren.
Snijd de tomaten in parten en de ui in dunne ringen. Meng de tomaten met de ui in een kom. Voeg de rest van het sap, de olie en de tijm toe. Breng op smaak met peper.
Rijg de garnalen aan een satéprikker. Gril de spiesen in 5 min. gaar op de BBQ. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tomatensalade.
Tip! Geniet van deze heerlijke garnalen met een glas heerlijke Houchart rosé.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!