Pesto-pennetaart

In januari gaan we voor een licht en simpel gerecht. Zo kun je even bijkomen van alle feestdagen. Makkelijk te bereiden maar de smaak is er niet minder om: een taart met pesto en penne.

Voor vier personen:
Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g pesto alla Genovese
  • 125 g mozzarella
  • 75 g rucola
  • 30 g saladepijnboompitten

Keukenbenodigdheden 

  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Bekleed ondertussen de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de roerbakgroente 3 min. Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche en pesto. Schep samen met de roerbakgroente door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de taart. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de pesto-pennetaart met de rucolasalade.

Combinatietip:

Lekker om de taart met basilicumblaadjes te bestrooien voor een extra smaakaccent.