Dit gerecht is ideaal als je snel en makkelijk een heel smaakvol gerecht op tafel wil zetten. En het mooie is, je kunt er ook nog naar hartenlust mee combineren!*

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr pasta
  • 4 kipfilets
  • 400 gr champignons (gesneden of kant en klare plakjes)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kookroom of slagroom
  • 300 gr zongedroogde tomaten
  • 50 gr pijnboompitten (licht geroosterd)
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 1 eetl olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (bewaar eventueel wat kookvocht). Snipper de knoflook en de ui en bak deze in een pan met wat olijfolie. Voeg de champignons toe en bak 5 min mee. Snijd de uitgelekte gedroogde tomaten in kleine stukjes en doe deze ook in de pan. Roer de room erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de tomaten na uitlekken in stukjes en doe ze bij de rest.

Bak ondertussen de kip in een (grill)pan tot deze mooi bruin is aan beide kanten. Hoe dikker de kipfilet, hoe langer deze moet bakken om goed gaar te worden.

En dan nu het lekkerste gedeelte. Voeg de gekookte pasta bij de saus en de champignons. Voeg een beetje van het kookvocht en de helft van de kaas toe en roer door tot het smeuig wordt. Serveer met de kip, een beetje verse Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Wat salade zoals rucola kan een lekkere toevoeging zijn.

 

*We hebben deze pasta dit keer gemaakt met champignons, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor courgette of broccoli.
*Voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door een vleesvervanger, walnoten of een extra groente.