Een simpel recept om te maken wat ook nog eens waanzinnig lekker is: probeer de Ravioli met kip, sinaasappel en oesterzwammen! Een echte topper die goed te combineren is met de wijn van de maand: De Domaine de La Croix Vouvray Le Bouchet.
Benodigdheden voor 4 personen:
450 gram kipfilet in stukjes
75 gram boter
25 gram pijnboompitten
150 gram oesterzwammen in reepjes
500 gram verse ravioli al funghi
250 ml droge witte wijn
150 ml vers sinaasappelsap
250 ml crème fraîche
2 handsinaasappels
1 kippenbouillontablet
1 theelepel ketoembar gemalen korianderzaad
1 teentje knoflook
1/2 bakje tuinkers
1/2 eetlepel suiker
1/2 eetlepel suiker
1/2 eetlepel paprikapoeder
zout en peper
We beginnen bij de kip die je bestrooit met zout, peper en paprikapoeder. Verhit 50 gram boter in een braadpan en bak de kip voor 4 minuten lichtbruin en net gaar. Voeg nog 25 gram boter aan het bakvet toe en laat het goed smelten. Pers de knoflook en bak het mee. Voeg daarna de witte wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en de ketoembar toe. Breng dit weer aan de kook en laat het op half hoog vuur staan voor 5 minuten. Roer na die 5 minuten de crème fraîche en suiker erdoor en laat dit 12 minuten op half hoog vuur inkoken tot sausdikte.
Rooster in de tussentijd de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Als ze een mooie kleur hebben gekregen, schep je ze uit de pan en laat je ze afkoelen in een bakje. Verhit dezelfde koekenpan met 25 gram boter. Bak de reepjes oesterzwammen voor 5 minuten hier in. Schil de sinaasappels en haal de witte velletjes er goed af, en snijd vervolgens de partjes sinaasappels tussen de velletjes uit.
Roer de oesterzwammen en de kip door de saus en laat het kort meewarmen. Schep de sinaasappelpartjes erdoor. Breng intussen de in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook hierin de ravioli voor 4 minuten gaar. Om het af te ronden schep je de ravioli over vier warme (pasta)borden en schep de saus erover. Bestrooi vervolgens met pijnboompitten en tuinkers. Geniet van dit heerlijk gerecht met een glas van de Domaine La Croix Vainqueurs Vouvray.
Recept en foto van ilovefoodwine.nl