Een heerlijk pasta gerecht met zalm valt altijd goed in de smaak! Geniet er extra van met een lekker glas van Bodegas Tempore Generación ’50. Met wie ga jij samen proosten?

Benodigdheden voor 4 personen:

250 gram tagliatelle
1 courgette
300 gram verse zalmfilets
25 gram verse bieslook
1 citroen
200 gram zuivelspread bieslook light
2 eetlepels milde olijfolie

 

Kook de pasta gaar in een pan met water. Snijd vervolgens de courgette en de zalm in blokjes van ongeveer 1 cm. Uiteraard snijd je de bieslook ook fijn. Pers de helft van de citroen goed uit en snijd de andere helft in parten.

Pak er een pan bij en verhit daarin de olie en bak de courgetteblokjes voor hooguit 3 minuten op middelhoog vuur. Als de 3 minuten om zijn, voeg je de zalmblokjes aan toe en die bak je 1 minuut mee.

Bekijk of de pasta goed gaar is gekookt. Als dat het geval is, giet je de pasta af , maar vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg de roomkaas en kookvocht toe aan de groente. Zet het vuur uit en laat de roomkaas goed smelten.

Als de roomkaas goed is gesmolten, voeg je de bieslook toe en meng je de saus met de pasta. Breng eventueel op smaak met het citroensap, peper en zout. Serveer leuk de citroenpartjes erbij!

Recept en foto van Albert Heijn.