Een ontzettend lekker gerecht die simpel te maken is. Met bomvol smaak en heerlijk met onze wijn van de maand: Zìn Fiano. Met wie ga jij dit gerecht maken?

Benodigdheden voor 4 personen:

300 gram tagliatelle
2 kilo mosselen
500 gram honingtomaatjes
4 tenen knoflook
olijfolie
peper en zout
verse peterselie

 

Kook de pasta gaar in een pan met water en voeg er een snufje zout aan toe. Tijd om ook gelijk de mosselen klaar te maken! Daarvoor spoelen wij de mosselen om onder de kraan en verwijder de mosselen die stuk zijn. Als ze dicht zijn, kun je ze gebruiken. Als ze openstaan, tik je zachtjes tegen het werkblad aan. Als ze dichtgaan, kun je ze gebruiken. Als ze niet dicht gaan, gooi je het weg.

Snij de tomaatjes in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn. Verhit ruim olijfolie in de pan en pers de 4 tenen knoflook uit. Bak de knoflook even kort aan en voeg eventueel nog een scheutje extra olijfolie toe. Voeg bij dezelfde pan de tomaatjes toe en bak die tot ze zacht zijn. Voeg hier een snufje zout toe. Voeg dan de mosselen toe, bak ze mee en doe de deksel op de pan. Schud de pan enkele keren om en bak de mosselen gaar in ongeveer 5 tot 6 minuten.

In de tussentijd is de pasta gaar en kun je het afgieten. Ook als de mosselen gaar zijn, die allemaal mooi open staan, schep je de pasta erdoor en breng je het geheel verder op smaak met peper en zout. Voor de garnering is het lekker om nog wat verse peterselie eroverheen te strooien. Eetsmakelijk en proost met de Zìn Fiano!

Recept en foto van EefKooktZo.