Het perfecte gerecht om de lente mee te vieren in de tuin of om mee te nemen bij een picknick!

Ingrediënten 

  • 300 gr gerookte zalm
  • 800 gr krieltjes in schil
  • 250 gr tuinerwten (diepvries)
  • 1 komkommer
  • 200 gr cherry tomaatjes
  • Zak gemengde sla
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

voor de dressing:

  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd de krieltjes doormidden, leg ze op de bakplaat. Zorg dat de krieltjes goed verspreid liggen zodat ze allemaal gaar worden. Besprenkel de krieltjes vervolgens met olijfolie, peper en zeezout. Bak de aardappeltjes in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

 

Ondertussen kun je de tuinerwten koken. Kook deze in een ruime pan met water in ca. 10 minuten gaar. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen.
Snijd de gerookte zalm, de komkommer in kleine stukjes en de cherry tomaatjes door de helft.

 

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Blijf goed proeven en hoef eventueel naar smaak nog wat meer honing of mosterd toe. Net waar je van houd :).

 

Doe de sla, de komkommer, de tuinerwten en de cherrytomaatjes in een grote bak en zorg ervoor dat alles goed is gemixt. Voeg vervolgens de honing-mosterd dressing hier aan toe en mix het nog ligt. Top de salade af met de stukjes zalm en je salade is good to go!

 

Wijn tip: Bij deze salade past onze Costaripa RosaMara rosé perfect bij!