De laatste maand van het jaar vraagt natuurlijk ook om een prachtig, afsluitend gerecht: Lava Cakes! Ze lijken misschien lastig om te maken, maar wij helpen je hier stap voor stap doorheen. Ben je ook op zoek naar een mooie passende (dessert)wijn? Deze maand staat onze nieuwe Delaforce 10 yo Tawny in de spotlights, heerlijk te combineren met de zelfgemaakte lava cakes!

Benodigdheden voor 2 personen:
1 eidooier
1 ei
25 gram suiker
50 gram chocolade
50 gram boter
10 gram bloem
Boter
2 timbaalvormpjes
Suiker

Optioneel als garnering
Rode bessen
Slagroom

Verwarm de oven alvast voor op 170 °C, terwijl de oven voorverwarmt smelten we de boter in een pannetje. Hak ook de chocolade fijn en klopt de eidooier, het ei en de suiker los tot een luchtig mengsel. Voeg de chocolade toe aan de gesmolten boter en laat dit door de boter vanzelf smelten. Giet vervolgens het chocolademengsel op het eimengsel en roer dit voorzichtig met een spatel door elkaar, voeg hier ook de bloem aan toe en roer dit er doorheen.

Nu kunnen we beginnen met het vullen van de vormpjes! Vet deze in met een beetje gesmolten boter en bestrooi deze aan de binnenkant met een beetje kristalsuiker, dit zorgt ervoor dat de cakes later makkelijker uit het vormpje komen. Zorg ervoor dat de hele binnenkant goed bedekt is met een laagje suiker,  het overige suiker kun je eruit schudden. Vul de vormpjes nu tot ongeveer 3/4 met het beslag en bak de cakes in ongeveer 14 minuten gaar in de oven.

De lava cakes zijn nu klaar om op te eten! Wil je nog wat extra’s toevoegen? Gebruik dan wat slagroom of rode bessen als garnering.

 

Recept en foto van 24Kitchen