Ingrediënten

3-4 personen 

  • 750 gr sukade
  • 200 ml rode wijn
  • laurierblaadjes
  • el roomboter
  • kruidnagels
  • tl oregano
  • tl tijm
  • grote ui
  • teen knoflook
  • 100 ml runderbouillon
  • el bloem
  • 400 gr tomatenblokjes

Bereiding

Stoofvlees klinkt misschien als veel werk maar geloof ons: dat valt hartstikke mee. Het is vooral een kwestie van lekker door pruttelen.

Begin met het snipperen van de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de uit en de knoflook even aan in een goede braadpan met de boter. Bestrooi ondertussen het vlees met een beetje bloem en voeg naar smaak zout en peper toe. Bak vervolgens het vlees rondom bruin en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.

Zet de deksel op de pan en laat het gerecht zo’n 2,5 uur zachtjes door koken. Haal dan de deksel eraf en laat de saus nog een half uurtje inkoken. Vergeet voor dat je dit heerlijke gerecht serveert niet om de laurierblaadjes en de kruidnagel eruit te halen.

Serveer dit gerecht met wat pasta en garneer met wat heerlijke Parmigiano Reggiano en je Italiaanse diner is klaar.

Buon Appetito!