Dit keer hebben we een lekker winters gerecht uit ons receptenboek gehaald. Het is geen moeilijk gerecht, maar heeft wel even de tijd nodig. Laat het een paar uur pruttelen en des te lekkerder zal het worden. Tijd voor: hachee!

Ingrediënten

  • zout & peper naar smaak

Bereiding

Snijd de uien in ringen en het vlees in grove stukken van een paar centimeter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Smelt roomboter in een grote (braad)pan en bak het vlees rondom aan. Doe de uien erbij en bak deze op laag vuur nog even mee. Doe vervolgens de bloem erdoorheen en roer zo’n twee minuten tot de bloem is opgelost. Je kunt er nu voor kiezen om wat extra smaak toe te voegen door middel van een beetje paprikapoeder en/of wat tomatenpuree.

Voeg daarna de rode wijnazijn, suiker en de bouillon (of het water en bouillonblokje) toe en roer goed door. Voeg als laatste de blaadjes laurier en kruidnagels toe (tip: als je de kruidnagels in de laurierblaadjes steekt, raak je ze niet kwijt). Laat de hachee met de deksel op de pan ongeveer drie uur pruttelen en roer af en toe. Het laatste half uur kun je de deksel er vanaf halen zodat de saus wat kan indikken.

Vind je de hachee te dik? Voeg dan een beetje water toe. Vergeet niet om voor het serveren de laurierblaadjes en kruidnagels te verwijderen.

Hachee is lekker met aardappelpuree of frieten en ook rode kool en appeltjes passen er goed bij.

Enjoy!