Laten we proosten met een glas rosé van Elixir de Provence met een heerlijke salade van gegrilde groenten van de BBQ. Met wie ga jij hier van genieten?

Ingrediënten voor 4 personen

1 aubergine
1 courgette
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
200 gram kikkererwten
2 teentjes knoflook

4 takjes oregano
4 takjes platte peterselie
2 citroenen
8 eetlepels olijfolie
1 eetlepel chilivlokken
80 gram rucola

Bereiding

Snijd de aubergine en courgette in plakjes. De paprika door midden en verwijder de zaadlijsten. Spoel de kikkererwten onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Dep het goed droog met keukenpapier en houd het apart. Steek nu de barbecue aan.

Pak de knoflook er bij en hak het fijn. Pluk ook de takjes oregano en peterselie en hak het grof. Snijd de citroen in partjes, pers het sap van de andere helft van de citroen. Vervolgens meng je de citroensap met de knoflook, chilivlokken, oregano, peterselie en de helft van de olijfolie.

Verdeel de overige olijfolie over de aubergine, courgette en paprika. Gril de aubergine 3 tot 4 minuten per kant op de barbecue. De courgette en paprika 2 tot 3 minuten per kant op de barbecue. Wanneer de paprika’s goed zijn, snijd je ze in vieren.

Meng de gegrilde groenten met de kikkererwten en rucola en maak aan met de dressing die je hebt gemaakt. Serveer het met een partje citroen. Tijd om te genieten!

Recept en foto van Eatertainment