De herfst is officieel begonnen; start dit seizoen met een gerecht op basis van paddenstoelen! De Flammkuchen met paddenstoelen en courgette is heerlijk bij de Dandy de Cidrô Tinto; één van de wijnen van onze wijnhuis van de maand!
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram bloem
- 0.5 zakje gedroogde gist
- 3 eetlepel Olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 Courgette
- 200 gram paddenstoelenmix
- 4 takjes tijm
- 125 gram crème fraîche
- 3 eetlepel olijfolie extra vierge
- 150 ml water
- peper en zout
Bereiding
Pak een keukenmachine of mixer erbij en kneed de bloem, gist, 1 eetlepel olijfolie en het water tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bal en laat afgedekt onder een schone keukendoek op kamertemperatuur 45 min. rijzen. Vervolgens pak je een schaal waar je de knoflook, courgette, paddenstoelen, tijm en de laatste 2 eetlepels olijfolie. Voeg als laatst de peper en een beetje zout naar smaak toe.
Verwarm de oven voor tot 220 °. Als de deeg goed is gerezen, rol je het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 dunne deeglappen van 20 bij 26 cm. Leg vervolgens de bodems op de bakplaten.
Voordat je het in de oven doet, besmeer je het deeg eerst met de crème fraîche en verdeel je de groenten erover. Bestrooi als laatst met peper naar smaak. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven voor 15 minuten bruin en gaar.
Als de 15 minuten om zijn en het uit de oven haalt, leg je de flammkuchen op jouw gewenste plank of bord en besprenkel het met de extra vierge olijfolie. Schenk een glas van de Dandy de Cidrô Tinto in en geniet!
Recept en foto van Jumbo