Op z’n paasbest met dit heerlijke stukje vlees! Weet jij nog niet wat je bij het paaldiner op tafel moet zetten? Maak dan dit recept makkelijk zelf om een goede indruk te maken. Combineer dit gerecht dan ook meteen met een mooi glas wijn ernaar, de wijn van deze maand gaat uitstekend samen bij de Entrecôte: Romarion Cabernet Sauvignon.

Benodigdheden voor 4 personen:
400 gram Pastinaak
300 gram Sjalotten
50 gram Ongezouten roomboter
3 eetlepels Appelstroop
25 gram Verse bieslook
6 takjes Verse Tijm
4 Entrecôtes
800 gram Verse aardappelpuree
2 Kruidnagels
300 ml Leffe Blond Bier

Haal als allereerste de entrcôtes een uur van tevoren uit de koelkast. Op deze manier kan het vlees eerst op kamertemperatuur komen, zo bakt het vlees mooier egaal. Daarna beginnen we met het schillen van de pastinaak, daarna kunnen we deze in stukken van ongeveer 4 centimeter lang snijden. Snijd deze vervolgens in partjes (over de lengte nog 2 keer doormidden snijden). Daarna kunnen we ook de sjalotten in parten snijden. Ondertussen verhitten we 25 gram boter in een hapjespan en bakken we hier de pastinaak en sjalotten nog 20 minuten op laag vuur.

Na ongeveer 10 minuten voegen we 1 eetlepel appelstroop toe, roer dit regelmatig door op middelhoog vuur. Zo kan de stroop lekker karameliseren. Snijd dan de bieslook fijn en doe dit erbij in de pan, schep dit even goed om.

Verhit ondertussen in een andere pan de overige 25 gram boter, wrijf de entrecôtes in met peper en zout en bak deze in zo’n 1,5 minuut per kant rosé. Laat de entrecôtes dan zo’n 10 minuten rusten in aluminium folie. Bewaar nog even de pan met het bakvet voor een latere stap.

Bereid de aardappelpuree volgens de bijbehorende aanwijzingen. Voeg ondertussen de tijm en de kruidnagel toe aan het bakvet van de entrecôtes. Fruit deze in zo’n twee minuten op laag vuur. Blus het af met 300 ml Leffe Blond Bier en twee eetlepels appelstroop. Breng dit geheel aan de kook en draai daarna het vuur laag en laat tot 1/3 inkoken. Breng op smaak met wat peper en zout, verwijder ook de kruidnagel.

Serveer de entrecôte met de puree, pastinaak en de jus. Combineer de entrecôte gerust met een heerlijke Leffe Blond, maar dit gerecht is ook uitstekend te combineren met de Romarion Cabernet Sauvignon. Genieten maar!

Recept van Allerhande