Voor de maand november hebben we een heerlijk recept uitgezocht: duif met eendenlever en groene kool in bladerdeeg. Samen met de wijn van deze maand (La Tannerie) is dit een hele fijne combinatie. Probeer jij dit recept uit?

Ingrediënten voor 4 personen:
4 Bosduiffilets
4 Plakken eendenlever
8 Vellen bladerdeeg
200 gram fijngesneden groene kool
3 eetlepels olijfolie
1 eigeel

Stoof de kool even kort in wat olijfolie, kruid dit naar smaak met zout en peper. Bak de duikfilets om en om even 30 seconden in wat olijfolie, kruid ook deze nog met wat peper en zout.

Leg een bladerdeeg vel neer en leg in het midden wat groene kool neer met daarbovenop een duiffilet. Leg daarbij ook een plakje eendenlever op het vlees en kruid deze eventueel ook met wat peper en zout. Smeer de randjes van het bladerdeeg in met wat losgeklopt eigeel, leg daarbovenop een ander deegvel. Snijd de randjes vervolgens mooi af of plooi deze dicht. Prik een klein gaatje bovenin het deeg en smeek het pakketje lichtjes in met het eigeel.

Bak het geheel zo’n 18 minuren af op 180°C in de oven. Om het gerechtje compleet te maken kun je deze serveren met rode wijnsaus en een mooi glas wijn. De tip voor deze maand is de “La Tannerie”, een blend van cabernet franc en merlot uit Frankrijk.

 

Recept en foto van Njam!