Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange

We trappen ons receptenblog af met een echte klassieker in het herfstseizoen. Beter bekend als het wildseizoen. Voor Una Más is het wildseizoen een feestje: er zijn ontzettend veel mooie wijnen die goed combineren met wildgerechten. Loop eens binnen en laat je vrijblijvend en uitgebreid adviseren!

Leef je uit met dit heerlijke recept!

Ingrediënten:

  • 500 g zuurkool (zakje)
  • 250 g kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 g roomboter
  • ½ tl paprikapoeder
  • 125 ml slagroom (bekertje)
  • 4 el olijfolie
  • 7½ g verse tijm (à 15 g)
  • 400 g paddenstoelenmelange (bakje à 200 g)
  • 500 g hertenbiefstukken (stuk à 125 g)

Bereiding:

  1. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook en laat ze in een pan met dikke bodem in 15 g hete boter ca. 2 min. zachtjes glazig fruiten. Schep de zuurkool, aardappelen, paprikapoeder, slagroom, peper en eventueel zout erdoor. Laat de zuurkool afgedekt ca. 25 min. sudderen.
  2. Meng het mengsel met een staafmixer tot smeuïge puree. Roer de helft van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Spoel de tijm schoon en sla het droog. Houd de mooie takjes achter voor garnering en ris de rest van de tijmblaadjes van de takjes. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier.
  3. (Neem de hertenbiefstukjes ca. 30 min. van tevoren uit de koelkast). Verhit de rest van de boter in een koekenpan met de rest van de olie. Bak de hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Houd de biefstukjes warm onder aluminiumfolie op een voorverwarmd bord. Verwarm zachtjes de zuurkoolpuree opnieuw.
  4. Schep de paddenstoelen en tijmblaadjes door het bakvet. Bak de paddenstoelen op hoog vuur mooi bruin en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep een bedje van zuurkoolpuree in het midden van de borden. Leg hierop de hertenbiefstukjes. Schep de paddenstoelen op de biefstukjes en garneer met takjes tijm.

Alternatief:

Je kunt dit gerecht ook maken met hazenrugfilets of kipfilethaasjes. De baktijd voor de hazenrugfilet is ca. 3 minuten. De kipfilethaasjes moeten door en door gaar worden en hebben daarom een baktijd van 6 à 8 minuten. Bak de kipfilethaasjes op matig hoog vuur.

Una Más – Wijntip

Rood: Glorieta Crianza

Biertip

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *