In de perfecte runderstoof zit veel geduld. Verras jezelf met een smaakexplosie door dit recept te combineren met de Conde de San Cristobal!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 kg runderschouderstuk
- 100 gram fijngesneden pancetta
- 500 ml bruin bier
- 250 ml gezeefde passata
- 2 tl lichtbruine basterdsuiker
- 1 el olijfolie
- 4 takjes tijm
- 2 uien in dunne partjes
- 1 fijngesneden rode chilipeper
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 laurierblaadjes
- 1 bos jonge wortels, geschrapt en bijgesneden
- Tip: gestoomde broccolini of bimi en aardappelpuree voor erbij!
Bereiding
Begin bij de oven met voorverwarmen op 180 °C. Leg het stuk runderschouderstuk op een schone snijplank. Bestrooi het mooie stuk vlees met wat zout. Pak er een braadpan bij en verhit de dikke bodem olie daar in op een matig tot hoog vuur. Braad het vlees in 6 tot 8 minuten rondom aan. Leg het op een bord. Bak in dezelfde pan de fijngesneden pancetta op matig vuur goudbruin in 1-2 minuten. Voeg vervolgens de uien, chilipeper en knoflook toe en schep ze 3 minuten om. Pak het stuk vlees en leg dit weer in de pan.
Voeg het bruin bier, de passata, 125 ml water, de tijm, laurier en basterdsuiker toe. Breng dit aan de kook. Stoof het vlees met de deksel op de pan voor 2,5 uur in de oven tot het mals is. Als het vlees al even in de oven zit, wordt het ook de grootste tijd dat de wortels er aan toegevoegd worden; stoof daarna nog het vlees voor 40 minuten in de oven tot het botermals is. Wanneer de 40 minuten om zijn, neem je het uit de oven en laat het voor 15 minuten rusten. En (heerlijke) tip: serveer met broccolini en aardappelpuree en uiteraard met de prachtige Conde de San Cristobal!
Recept en foto van Delicious Magazine