Voor de maand augustus hebben we heerlijke Chinese Dumplings uitgezocht als recept van de maand. Dit gerecht gaat uitstekend samen met onze Romarion Viognier!

Ingrediënten voor 30 dumpings:
30 dumpling vellen
olie om in te bakken

voor de vulling:
300 gram gehakt (naar keuze, bijvoorbeeld kip- of varkensgehakt)
75 gram Chinese kool (fijngesneden)
1 teen knoflook (uitgeperst)
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel bieslook (vers & fijngesneden)
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel (rijst)azijn
1 theelepel gember (vers & geraspt)
1/2 theelepel witte peper

Voor de saus:
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstazijn
1 theelepel chili-knoflooksaus (Bijvoorbeeld Lee Kum Kee)

We beginnen met het maken van de vulling voor de dumplings. Doe al deze ingrediënten in een grote schaal en meng dit goed door elkaar. Leg dan een dumplingvel in je hand en leg hier wat vulling op, een kleine eetlepel vulling moet voldoende zijn. Maak vervolgens de randen van het vel een beetje nat, dit kan gewoon met je vingers, en knijp deze dan rondom samen. Op deze manier maak je er een soort pakketje/zakje van, knijp vervolgens de bovenkant goed samen zodat het pakketje goed dicht zit. Deze stap kun je met alle vellen herhalen.

In dit recept is ervoor gekozen om de dumplings in een pan te bakken, natuurlijk is het ook mogelijk om deze te stomen.

Doe een klein beetje olie in een pan en leg er wat dumplings in, je kunt de dumplings verdelen over meerdere pannen of deze in meerdere keren bakken. Bak de dumplings ongeveer 2 minuten aan en giet er daarna een klein beetje water bij, ongeveer een half kopje water. Doe daarna de deksel op de pan en laat de rest van het water verdampen zodat de dumplings een krokant korstje krijgen, dit is natuurlijk extra lekker!

Ondertussen kunnen we alle ingrediënten voor de saus door elkaar mengen. Zodra de dumplings heerlijk krokant zijn, kun je ze direct serveren met de eigengemaakte saus!

Dit recept gaat perfect samen met de wijn van de maand augustus: de Romarion Viognier

Recept van Eef Kookt Zo