Bij Una Más is Domaine Vincent Wengier Chablis de wijn van de maand. Bij deze wijn past veel lekkers uit de zee, maar op een mooie zomerdag past zeker ook een Caeser salade. Verwen jezelf met deze prachtige combinatie!

Benodigdheden voor 4 personen:

1 krop sla
Een handje Parmezaanse kaas flakes
2 hard gekookte eieren
3 ansjovis
1 theelepel italiaanse kruiden
1 citroen(sap/rasp)
croutons

2 eetlepels mayonaise
Een handje Parmezaanse kaas flakes
3 teentjes gehakte knoflook
1 eetlepel Dijon mosterd
1 eetlepel worcestershire sauce
3 eieren (eigeel)

olijfolie
100 gram geraspte parmezaanse kaas

Kook de twee eieren voor 7 minuten en snijd ze in gelijke plakken. Om de dressing te maken, doe je de knoflooktenen, de ansjovis en het citroensap in een blender. Als het goed is geblend, voeg je de mosterd, de worcestershire sauce, zout en het eigeel toe en blend dit nog samen. Voeg tijdens het blenden langzaam de olijfolie toe. Voeg als laatst de parmezaan rasp en het citroenrasp toe en meng nog goed samen met een lepel.

Pak een grote schaal en verdeel de blaadjes kropsla. Schaaf hier de parmezaanse kaas overheen en voeg ook de croutons toe. Verdeel de hardgekookte eieren over de salade. Serveer met de dressing.

En uiteraard de Chablis erbij en genieten maar!

Recept en foto van Miljuschka