Een heerlijk gerecht uit de oven met asperges, garnalen en eieren uit de oven. Perfect voor de paasdagen!

Ingrediënten
• 1 kg witte asperges
• 400 gram groene asperges
• 200 gram Hollandse garnalen
• 8 eieren
• 4 eierdooiers
• 20 gram tuinkers
• 4 eetlepels gesnipperde bieslook
• olijfolie
• boter
• peper
• zout

Zo maak je dit gerecht!
Verwarm de oven alvast voor op 190 graden. Daarna beginnen we met de witte asperges. Schil de witte asperges, dit werkt het beste met een dunschiller, daarna breek je de uiteinden af. Bij de groene asperges hoef je alleen de uiteinden af te breken, het schillen is bij deze niet nodig.

De witte asperges kunnen in koud water verhit worden op zacht vuur totdat het water tegen het kookpunt komt. Haal de asperges dan van de warmtebron af en laat ze zo’n 10 minuten rusten in het water tot ze beetgaar zijn. Dit wil zeggen dat de asperges wel gaar zijn, maar ook nog steeds krokant.

Voor de groene asperges laat je een grillpan heet worden, ondertussen kun je de asperges insmeren met olijfolie. Daarna kun je de groene asperges ook beetgaar grillen.

Vet vier schaaltjes in met boter en breek in elke schaaltje 2 eieren en 1 eidooier. Kruid deze alvast met wat peper en zout en dek deze af met aluminiumfolie. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal met kokend water. Dit mag totdat het water net zo hoog staat de bovenkant van de schaaltjes. Let wel op dat de schaaltjes in de oven mogen.

Laat dit zo’n 15 minuten in de oven garen. Dan is het eiwit gestold, maar de dooier is nog vloeibaar. Pas op de warme schaaltjes als je deze uit de oven haalt.

De Hollandse garnalen zijn al gekookt als je deze koopt, je kunt ze eventueel nog opwarmen door ze even te bakken, maar dit hoeft niet per se. Je kunt het gerecht serveren op een bord met de witte en groene asperges, de garnalen en een schaaltje met eieren. Het schaaltje kun je dan garneren met de tuinkers.

Eet smakelijk!

Heerlijk te combineren met:
De wijn van deze maand: Château Camparnaud Art Collection Rosé of met onze echte asperge wijn: Fernand Engel Pinot Blanc!