Het asperge seizoen is weer begonnen! Daarom zetten we deze maand deze het witte goud in het zonnetje, maar dan wel met een twist. We combineren in dit gerecht het beste van twee werelden: asperges en truffel, want wie er er niet gek op truffel? Dit gerecht gaat ook erg goed samen met de wijn van deze maand: Endrizzi Golalupo Pinot Nero.

Benodigdheden voor 4 personen:

2 bundels witte asperges
4 hard gekookte eieren
2 eetlepels gehakte peterselie
200 gram boter
nootmuskaat
peper en zout
truffel tapenade

Zet een pan water met een snufje zout op totdat deze kookt. Schil ondertussen de asperges en kook ze vervolgens beetgaar, laat ze daarna uitlekken op een schone theedoek. Pel ondertussen de gekookte eieren en prak deze fijn. Laat de boter melten in een pan, maar zorg ervoor dat deze niet verkleurd. Je kunt daarna de boter mengen met de eieren, de fijngehakte peterselie, nootmuskaat, peper en zout naar smaak. Voeg ook twee theelepels van de truffel tapenade (of truffelsaus) toe aan het mengsel.

Je kunt daarna de asperges op de borden leggen en het mengel hiernaast of overheen scheppen. Zo heb je makkelijk en snel heerlijke asperges met een truffeltwist!

Recept en foto van Truffel.be