Met de feestdagen wil je lekker eten, maar liever ook niet te veel tijd in de keuken doorbrengen. Een rollade is in onze ogen de perfecte oplossing! Hij gaart terwijl de gastheer of -vrouw alvast aan de borrel gaat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de saus zelf te maken, maar dan ben je wel iets meer tijd kwijt. 

Voor zes personen: 

Ingrediënten 

  • 1 gekruide varkensrollade (circa 1 tot 1,5 kilo, bestel van tevoren bij de slager) 
  • 3 sjalotjes 
  • 1 teentje knoflook 
  • 100 gram boter 
  • 100 ml warme tuinkruidenbouillon 
  • 2 bakjes paddenstoelenmix (200 gram) 
  • zout, peper 
  • 2 bakjes champignonsaus (100 ml) 

 Benodigdheden  

  • Braadpan  
  • Aluminiumfolie 

 Bereiding  

Snipper de sjalotjes. Pers het teentje knoflook. Verhit in een grote braadpan (zorg dat de rollade genoeg ruimte heeft) boter en olie en bak de rollade in ca. 5 min rondom goudbruin. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de rollade in 45 min. afgedekt op zacht vuur garen. Neem de rollade uit de pan en laat hem ca. 8 min. afgedekt in aluminiumfolie rusten. Verhit de overige boter en fruit hierin de sjalot met knoflook. Bak de paddenstoelen ongeveer 5 minuten mee en breng op smaak met zout en peper. Verwarm ondertussen de saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de rollade met de champignons en saus. Lekker met veel gegrilde groenten en aardappelpuree.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie