Deze maand hebben we een heerlijke lamsbout op het menu staan.

Ondanks dat het weer kouder wordt steken we toch lekker de BBQ aan.

Ingrediënten:

  • 1 Lamsbout zonder been
  • 75 ml Olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden

Bereiding:

Leg als eerst de lamsbout in een schaal en meng in een klein schaaltje de olie, azijn, mosterd, kruiden en fijngehakte knoflook met elkaar.

Schenk deze marinade over de lamsbout en wrijf de marinade goed in het vlees.

dek de lamsbout af en laat deze minimaal 1 uur in de koeling marineren, vergeet het vlees niet te te wentelen van tijd tot tijd.

Bereid de barbecue voor voor indirect grillen door de kolen aan één kant te leggen waardoor er straks geen kolen recht onder het vlees liggen.

Steek de barbecue aan en leg het vlees erop. Bak de lamsbout in ca 25 minuten bruin van buiten en rosé van binnen.

Haal de lamsbout van het vuur en laat deze onder een deksel of ingepakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.

Snijd als laatste de lamsbout in plakken en bestrooi lichtjes met peper en zout.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie