Deze maand het favoriete gerecht van Marion, filiaalmanager Una Más Snel & Polanen, rundvlees in rode wijn met pasta. Een heerlijke stoofschotel voor het najaar gecombineerd met pappardelle, sucadelapjes, tomatensaus en Italiaanse kruiden. Bij dit gerecht past perfect de wijn van de maand: Brolio, een Chianti Classico.

Ingrediënten:

  • 650 gram sukadelappen
  • 1 el tarwebloem
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 375 ml volle rode wijn
  • 425 ml tomaten in blik
  • 20 gram Italiaanse kruidenmix
  • 400 gram paddenstoelen
  • 500 gram pappardelle

Bereiding:

Begin met het bestrooien van het vlees met de bloem, beetje peper en eventueel een snufje zout. Verhit de helft van de olie in een braadpan en schroei hierin het vlees op hoog vuur dicht.

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. fruit dit samen met de spekjes mee. Voeg na 3 minuten de wijn en tomaten toe en breng aan de kook. Zodra het aan de kook is niet vergeten het vuur laag te zetten.

Bind een stuk keukentouw aan de kruiden om ze later makkelijk te kunnen verwijderen uit de pan, voeg ze toe in de pan. laat de pan 1,5 uur met de deksel erop stoven op laag vuur, haal het laatste half uur de deksel van de pan.

snijd de paddenstoelen grof en bak ze in de rest van de olie. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg ze voor de laatste 15 minuten mee aan het vlees.

Kook de pasta beetgaar, verwijder de kruiden uit de pan en serveer het gehele recept.

Tip: Bij dit gerecht past perfect de wijn van de maand: Brolio, een Chianti Classico.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie