Voor de maand augustus hebben wij weer een heerlijk gerecht voor u uitgekozen, namelijk Biefstuktataki met knapperig sesamkorstje.
Dit gerecht is heerlijk fris en perfect voor een zomerse dag. Probeer het eens te combineren met een licht gekoelde pinot noir!
Ingrediënten:
  • 1 limoen
  • 3 cm verse gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 winterpenen
  • 1 komkommer
  • 200 gram radijsjes
  • 200 gram sojabonen
  • 4 biefstukken
  • 2 eetlepels wit sesamzaad
  • 3 bosuitjes
Bereiding:
Begin met het schillen en raspen van de gember,  boen vervolgens de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de het sap uit de limoen. Meng het limoensap, limoenrasp en de gember samen met de sojasaus, rijstazijn, mini en de helft van de sesamolie tot een dressing.
Schil de winterpenen en schaaf ze tot dunne brede linten. Kook de linten kort in een kokend water met een klein beetje zout. Koel ze vervolgens snel af doormiddel van een vergiet en koud stromend water.
Schaaf de komkommer ook in dunne linten maar gebruik de zaadlijsten niet. Snijd de radijsjes in kwarten en meng deze samen met de komkommer, winterpeen, sojabonen en de helft van de dressing tot een salade.
Bestrooi de biefstukken aan beide kanten met zout en sesamzaad. Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en schroei de biefstukken op hoog vuur in 3 minuten dicht. Keer halverwege. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie rusten.
Snijd ondertussen de de bosuitjes zeer fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Doe de salade in een schaal, verdeel de biefstukplakjes over de salade en bestrooi de salade met de bosui. serveer met de rest van de dressing.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie