Voor juni gaan we aan de slag met een mooi stuk entrecote.

Om dit mooie stuk vlees een twist te geven gaan we aan de gang met koffie.

Ingrediënten:

  • 25 gram koffiebonen
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 3 theelepels tabasco
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 eetlepel traditionele olijfolie
  • 4 entrecotes

Bereiding:

Maal de koffiebonen fijn in een vijzel of doormiddel van een keukenmachine. Pel vervolgens de de knoflook en schil de gember. Voeg dan de knoflook, gember, basterdsuiker, tabasco, het zeezout en de olie toe aan de koffiebonen. Maal nogmaals deze pasta fijn tot een dikke gladde pasta.

Bestrijk vervolgens de entrecotes met de pasta aan beide kanten goed in en laat deze rustig een uurtje afgedekt marineren.

Als laatste stap zetten we de barbecue aan (of grillpan als dat beter uitkomt) en grillen we de entrecotes in 3 tot 4 minuten. Vergeet ze niet halverwege om te draaien voor een egale garing. Neem het vlees van het vuur en laat het 5 minuten afgedekt rusten voor het serveren.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie