Loading…

Recept van de maand: Spaanse stoofschotel

Spaanse stoofschotel met chorizo en sherry

Het zijn nog steeds koude wintermaanden, daarom kiezen wij in februari voor een Spaanse stoofschotel. Een heerlijke stoofschotel met chorizo en sherry. Een gerecht om in februari lekker warm te blijven.

Voor vier personen 30 minuten + 1,5 uur stoven:

Ingrediënten

 • 600 g sukadelappen, in stukken
 • 3 el olijfolie
 • 2 tenen knoflook, geperst
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 100 g winterwortel, in stukjes
 • 1 groene paprika, in stukjes
 • 100 g chorizo, in stukjes
 • 1 el bloem
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 runderbouillontablet
 • 1 dl medium sherry
 • 2 kruidnagels
 • 4 laurierblaadjes
 • 2 el peterselie, fijngeknipt
 • zout, peper, voor de smaak

Bereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 2 eetlepels  olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin.

Schep het vlees uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven bakvet. Bak de ui, wortel en paprika circa 3 minuten. Voeg chorizo en knoflook toe aan de groenten en bak het even mee. Strooi de bloem erover en schep het groente-chorizo mengsel even om.

Roer dan het vlees, de tomatenblokjes, het verkruimelde bouillontablet, 2 dl water, de sherry, kruidnagels en laurierblaadjes erdoor. Breng het mengsel aan de kook en laat het in circa 1,5 uur zachtjes gaar sudderen. Bestrooi met peterselie. Lekker met aardappelpuree en spruitjes.