Een van de fijnste voordelen van de winter vinden wij toch wel dat het stamppot-tijd is. Want een lekkere pot met gestampte aardappelen, vlees en groenten doet iedereen op z’n tijd goed toch? Voor het recept van de maand hebben we een verrassende stamppot uitgekozen met een licht Aziatisch tintje.

Paksoistamppot (4 personen)

Ingrediënten

  • 1¼ kg iets kruimige aardappelen
  • 1 el sesamzaad
  • 300 g kipfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el ketjap manis
  • 1 rode peper
  • 1 struik paksoi
  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min. Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
  5. Stamp de aardappelen en kokosmelk met de pureestamper tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop en bestrooi met het sesamzaad.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie