Recept van de maand: zelfgemaakte hamburgers

Bereidingstijd: twintig minuten (voor vier hamburgers)

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • halve theelepel pikante paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • zout en peper
  • 1 ei
  • halve eetlepel ketchup
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • cheddarkaas (vier plakjes)
  • sla
  • 1 tomaat
  • boter om in te bakken

Bereiding:

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel erbij en kneed dit door.
  • Kneed vier mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit (als je er tijd voor hebt) afgedekt met huishoudfolie circa dertig minuten rusten in de koelkast.
  • Snij de tweede ui in ringen en bak kort in een koekenpan.
  • Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin.

Serveer de hamburger op een hamburgerbroodje met sla, tomaat, komkommer, cheddar, een saus naar keuze (zoals ketchup of barbecuesaus) en een wat gebakken ui. Schenk er een overheerlijk, licht speciaalbiertje zoals de Lowlander Botanical Infusions bij en je avond is compleet!