Loading…

Recept van de maand: Gevulde Kipfilet

Het favoriete gerecht van Yvonne, filiaalmanager Una Más Terwijde is Kipfilet gevuld met brie en een jasje van spek. Dit gerecht kun je gemakkelijk combineren met een lichte salade als een stevigere maaltijd met hollandse groenten. Of het nu nog zomer of al herfst is in september, deze kip kunt u altijd eten!

 

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 100 gram brie
  • 20 plakken ontbijtspek

 

Bereiding:

  1. Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd vervolgens over de dikte bijna door en vouw ze open.
  3. Leg dan op iedere kipfilet de helft van de brie en vouw de kipfilets dicht.
  4. Bestrooi de kipfilets met een beetje peper en zout.
  5. pak de kipfilets in met het ontbijtspek, mochten ze uit elkaar rollen kun je een cocktailprikker gebruiken.
  6. schroei de kipfilets kort aan in een pan tot de spek begint te kleuren.
  7. Leg ze in een ovenschaal en gaar ze als laatste in ca. 25-30 minuten gaar en bruin in de oven.

Tip: Combineer deze heerlijke kip met een mooi glas The First Lady Chardonnay.