Lentequiche met asperges, broccoli en garnalen

Of u nu heerlijk gaat brunchen met Pasen of liever uitgebreid dineert. 

Deze heerlijke Lentequiche kunt u zowel warm, lauw of koud eten! 

Ingrediënten: 

  • 70 g vers bladerdeeg (rol)
  • 350 g verse groene asperges
  • 250 g geitenkaas naturel 55+
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 ml kookroom
  • 400 g broccolirijst
  • 200 g verse wokgarnalen met knoflook
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
  2. Snijd 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Verkruimel de geitenkaas.
  3. Klop de eieren in een grote mengkom los met de kookroom en peper naar smaak. Meng de broccolirijst, garnalen, geitenkaas en aspergestukjes door het eimengsel. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
  4. Bak de quiche in ca. 60 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

Geniet van dit recept met een heerlijk glas Vom Haus Grüner Veltliner!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie