Het recept van de maand oktober staat in het teken van herfst en Halloween. Daarom een zeer toepasselijke pompoenschotel, die je binnen vijftig minuten in elkaar flanst.

Pompoenschotel met geitenkaas (4 personen)

 

Ingrediënten

  • 1 verse pompoen
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 uit
  • 2 el. traditionele olijfolie
  • 800 gr. kikkererwten in blik
  • 400 gr. Tomatenblokjes
  • 2 tl. gemalen komijn
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 kaneelstokjes
  • 150 gr. zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de courgette in grove stukken. Snij de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook 1 min. in olie.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toe.
  3. Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om. Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi deze over het gerecht. Aan tafel!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie